lunes, 26 de marzo de 2018

VARIETAT ALIMENTÀRIA

VARIETAT ALIMENTÀRIA




    Quan es diu que una alimentació saludable ha de ser variada, vol dir que ha d’incloure aliments de tots els grups segons la freqüència que s’exposa en la piràmide dels aliments.

Una alimentació variada permet ingerir una àmplia gamma de nutrients.
    Per assolir aquest equilibri nutricional, és molt important no saltar-se cap àpat i fer una distribució adequada de l’energia i els aliments ingerits en cada menjar. Es recomana repartir-los de la manera següent:

  • 25% per a l’esmorzar (pot fer-se en 2 àpats, en llevar-se i a mig matí)
  • 35% per al dinar
  • 15% per al berenar
  • 25% per al sopar

    L’esmorzar és un àpat bàsic, millora el rendiment físic i intel·lectual durant la jornada matinal escolar o laboral. En aquest sentit, i dins del 25% esmentat, pot ser molt recomanable fer un mos a mig matí per a que no passin gaires hores entre l’esmorzar i el dinar. Per exemple es pot prendre una fruita amb iogurt a primera hora i un entrepà amb un suc de fruita o amb un cafè amb llet a mig matí.
    Una alimentació saludable no vol dir necessàriament una dieta avorrida o monòtona ni a base de productes especials i bàsicament cars, com poden ser els aliments dietètics: els productes light o els aliments ecològics...
    Al contrari, una alimentació saludable ha de ser:

  • Variada: tant en aliments com en tècniques de preparació
  • Moderada: cal adequar la quantitat de les racions a l’edat i a les necessitats individuals (ni carències, ni excessos)
  • Equilibrada: adequant la proporció entre els diferents aliments i el seu origen animal o vegetal
  • Satisfactoria: el plaer de menjar bé, cal aconseguir combinar el caràcter saludable de l’alimentació i gaudir del menjar.

    L’alimentació mediterrània constitueix un model alimentari que reuneix totes aquestes característiques, i per això ha estat científicament reconeguda com a una de les maneres d’alimentar-se més saludables del món.













































No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.