lunes, 12 de marzo de 2018

ALIMENTACIÓ SALUDABLE

QUÈ VOL DIR ALIMENTACIÓ SALUDABLE?


    Una alimentació saludable es defineix com aquella que és satisfactòria, suficient, completa, equilibrada, harmònica, segura, adaptada al comensal i a l’entorn, sostenible i assequible. Per programar una alimentació saludable, convé conèixer les qualitats nutritives i d’ús dels diferents aliments, que sovint es classifiquen en grups d’acord amb els nutrients que contenen, i per això és convenient incloure en la ingesta diària aliments de cada grup. Una alimentació equilibrada implica una aportació adequada de nutrients, en qualitat i en quantitat. A l’hora d’assolir els objectius nutricionals, les guies alimentàries són un instrument útil en què s’agrupen els aliments segons la similitud nutricional. La representació gràfica (en forma de piràmide, roda, plat, etc.) permet valorar quins són els aliments bàsics i, al mateix temps, les diferents proporcions en que han de formar part d’un pla alimentari saludable. En el cas dels aliments de consum ocasional, com menys se’n mengi, millor.




No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.