QUÈ VOL DIR ALIMENTACIÓ SALUDABLE?
Una alimentació saludable es defineix com aquella
que és satisfactòria, suficient, completa, equilibrada,
harmònica, segura, adaptada al comensal i a l’entorn,
sostenible i assequible.
Per programar una alimentació saludable, convé conèixer
les qualitats nutritives i d’ús dels diferents aliments,
que sovint es classifiquen en grups d’acord amb els
nutrients que contenen, i per això és convenient incloure
en la ingesta diària aliments de cada grup.
Una alimentació equilibrada implica una aportació
adequada de nutrients, en qualitat i en quantitat.
A l’hora d’assolir els objectius nutricionals, les guies
alimentàries són un instrument útil en què s’agrupen
els aliments segons la similitud nutricional. La representació
gràfica (en forma de piràmide, roda, plat,
etc.) permet valorar quins són els aliments bàsics i, al
mateix temps, les diferents proporcions en que han
de formar part d’un pla alimentari saludable. En el cas
dels aliments de consum ocasional, com menys se’n
mengi, millor.
No hay comentarios:
Publicar un comentario
Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.