UN BON DESDEJUNI
És recomanable desdejunar a casa abans d’anar a l’escola, ja que es ve d’un llarg període de dejú. Si es descuida
la importància d’aquest primer àpat és per desconeixement o de vegades per manca de temps. Un dels beneficis
principals que s’atribueixen a aquesta ingesta és el fet que contribueix a la distribució adequada de l’energia
al llarg de la jornada i ajuda a assolir els requeriments nutricionals. L’esmorzar es pot repartir en dues ingestes,
una primera i més important a casa i una altra a mig matí, a l’hora de l’esbarjo.
En un esmorzar complet s’hi inclouen, habitualment:
Farinacis (preferentment integrals): pa,
torrades, cereals d’esmorzar sense sucre (flocs
de blat de moro, arròs inflat, musli...).
Lactis: llet, iogurt natural (sense sucres afegits)
i, de manera més ocasional, formatge.1
Fruita: principalment fresca de temporada.
També en poden formar part altres tipus d’aliments
com, per exemple, la fruita seca (nous, ametlles,
avellanes, etc.), els aliments proteics (truita, formatge...),
aliments grassos (preferentment oli d’oliva
verge extra), etc. Cal reservar la mantega i altres
greixos, així com els dolços (sucre, mel, melmelada,
xocolata, cacau) i els sucs de fruita per a un consum
ocasional i moderat.
Els productes de brioixeria i pastisseria no han de
constituir l’alternativa habitual d’esmorzars i berenars
i, si es consumeixen, ha de ser molt de tant en
tant.
L’esmorzar de mig matí és un àpat complementari
que se sol prendre a l’hora de l’esbarjo i que contribueix
a distribuir l’energia al llarg de la jornada de
manera adequada i ajuda a assolir els requeriments
nutricionals. Si entre el refrigeri de mig matí i el dinar
passa poca estona, aquest segon esmorzar hauria
de ser més lleuger (una fruita fresca, per exemple)
No hay comentarios:
Publicar un comentario
Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.