lunes, 12 de marzo de 2018

EL DESDEJUNI

UN BON DESDEJUNI                  

    És recomanable desdejunar a casa abans d’anar a l’escola, ja que es ve d’un llarg període de dejú. Si es descuida la importància d’aquest primer àpat és per desconeixement o de vegades per manca de temps. Un dels beneficis principals que s’atribueixen a aquesta ingesta és el fet que contribueix a la distribució adequada de l’energia al llarg de la jornada i ajuda a assolir els requeriments nutricionals. L’esmorzar es pot repartir en dues ingestes, una primera i més important a casa i una altra a mig matí, a l’hora de l’esbarjo. En un esmorzar complet s’hi inclouen, habitualment: Farinacis (preferentment integrals): pa, torrades, cereals d’esmorzar sense sucre (flocs de blat de moro, arròs inflat, musli...). Lactis: llet, iogurt natural (sense sucres afegits) i, de manera més ocasional, formatge.1 Fruita: principalment fresca de temporada.


    També en poden formar part altres tipus d’aliments com, per exemple, la fruita seca (nous, ametlles, avellanes, etc.), els aliments proteics (truita, formatge...), aliments grassos (preferentment oli d’oliva verge extra), etc. Cal reservar la mantega i altres greixos, així com els dolços (sucre, mel, melmelada, xocolata, cacau) i els sucs de fruita per a un consum ocasional i moderat. Els productes de brioixeria i pastisseria no han de constituir l’alternativa habitual d’esmorzars i berenars i, si es consumeixen, ha de ser molt de tant en tant. L’esmorzar de mig matí és un àpat complementari que se sol prendre a l’hora de l’esbarjo i que contribueix a distribuir l’energia al llarg de la jornada de manera adequada i ajuda a assolir els requeriments nutricionals. Si entre el refrigeri de mig matí i el dinar passa poca estona, aquest segon esmorzar hauria de ser més lleuger (una fruita fresca, per exemple)
     

                                      

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.