lunes, 26 de marzo de 2018

MALALTIES

MALALTIES

Intolerància al gluten o celiaquia

    La intolerància al gluten (proteïna d’alguns cere- als), també denominada malaltia celíaca o ce- liaquia, és una intolerància permanent que causa irritació en el budell, fet que provoca una mala absorció dels nutrients i, doncs, repercuteix ne- gativament en el creixement i l’estat nutricional de l’infant. El tractament requereix excloure de l’alimentació, per a tota la vida, tots aquells ali- ments que contenen gluten en la seva composi- ció o bé aquells en els quals s’ha utilitzat alguna farina amb gluten en la seva elaboració.
    El gluten és una proteïna present en alguns cereals com el blat, l’ordi, el sègol i la civada. En canvi, altres cereals, com l’arròs, el blat de moro i el mill, no en contenen.





Intolerància a la lactosa

    Aquest tipus d’intolerància és un trastorn que provoca alteracions o molèsties abdominals i/o intestinals quan la lactosa arriba al budell. La lactosa és un sucre present en la llet i també en alguns dels seus derivats, com són ara iogurts o altres llets fermentades (encara que sigui en menor proporció).


Diabetis

    La diabetis és un trastorn que es caracteritza per un excés de glucosa en la sang, a causa d’un dèficit de secreció d’insulina.


Al·lèrgia alimentària

    L’al·lèrgia alimentària es manifesta amb una sèrie de reaccions immunològiques que es produeixen en un individu sensibilitzat a un determinat aliment quan l’ingereix o per simple contacte. Respon, també, a un mecanisme im- munològic que es pot manifestar de diferents maneres (cutània, respiratòria, digestiva...) en un individu sensibilitzat quan entra en contacte amb un determinat component alimentari.



No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.