lunes, 26 de marzo de 2018

ALIMENTACIÓ SALUDABLE


ALIMENTACIÓ SALUDBLE

    Per programar una alimentació saludable i sen- sorialment satisfactòria, cal conèixer les possi- bilitats nutritives i d’ús dels diferents aliments, que sovint es classifiquen en grups d’acord amb els nutrients que contenen, i per això és conve- nient incloure en la ingesta diària aliments de tots els grups.

Recomanacions alimentàries

    Una alimentació equilibrada implica una apor- tació de nutrients adequats en qualitat i quantitat a les necessitats de l’organisme. L’Organització Mundial de la Salut recomana que, del total de l’energia ingerida, un 50-55% sigui aportat pels glúcids o hidrats de carboni, un 30-35% pels lípids o greixos, i un 12-15% per les proteïnes.
    Per tal de dur a terme aquestes recomanacions nutricionals, les guies alimentàries són un instru- ment útil on s’agrupen Els aliments segons la seva similitud nutricional. La representació gràfica (en forma de piràmide o “roda”, etc.) permet valorar quins són els aliments bàsics i, al mateix temps, les diferents proporcions en què han de formar part d’un pla alimentari equilibrat.
    Les racions recomanades varien, en nombre i quantitat, segons l’edat i els requeriments in- dividuals.




No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.